A komód esete a madarakkal - Decoupage

Íme a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül elviselni a régi bútor csúfságát. Szinte mindenkinél akad egy szekrény, amitől nem szabadul meg, hiába nem passzol a lakásba, mégis hasznos.
Lindy, a Cottage Hill írója is régóta szemezett a komódjával, valahogy mindenképpen át akarta alakítani.
Első lépésként átfestette fehérre, hiszen elsősorban a fa színével nem volt kibékülve.


A komód eredeti állapotában és festés után

De még így sem volt az igazi. Hogy mi lett belőle?



A legegyszerűbb ötlet, a decoupage (ejtsd: dekupázs) használata. A szalvéta technikaként ismert eljárás pofonegyszerű és ma már nem csak szalvétában gondolkozhatunk, ha mintát keresünk. Százféle decoupage papírt találhatunk a hobbi boltokban és a kreatív webshopokban. Könnyen találtam olyan mintát, amivel Lindy is dolgozott:

Decoupage papír

Szinte bármilyen elképzeléshez lehet találni megfelelő papírt, például ha ide kattintasz: Hobby Művész 
Szárnyalhat a fantázia, üvegre, fára, gipszre, cserépre, papírra, bármire készíthetünk mintát.
Nos, ha megvan a kiválasztott papír, a kezelendő felület, szükségünk lesz még decoupage ragasztóra (vastagabb papír esetén tapétaragasztóra) és egy ecsetre, amivel dolgozni fogunk.
Ha szalvétát használunk, a motívumot vágjuk vagy tépdessük körbe, majd szedjük szét a rétegeit, csak a mintás részére van szükségünk. Kenjük be a felületet a ragasztóval, simítsuk rá a szalvétát, pár percet hagyjuk szikkadni, majd a ragasztóval kenjük át, mindig belülről kifelé haladva.
Decoupage papírnál érdemes ollót használni, főleg mint esetünkben a fehér háttérnél.
Ha sötét színre szeretnénk szalvétamintát készíteni, előtte pasztell színnel át kell festeni, mert  a sötét alap átüthet a mintán.A tartósabb és fényesebb eredményért, vehetünk decoupage lakkot is, bár sok ragasztó ma már lakk is egyben.
Visszatérve a komódra, láthatunk rajta vékony ágacskákat is, amin a madarak ülnek, ezt egyszerű akril festékkel készítette. Semmi bonyolultság, egyszerű ecsetvonások:

Ágak akril festékkel



Szerintem lenyűgöző lett a végeredmény!
Egy kis plusz inspiráció madár témában :)

Részletes angol nyelvű leírást és további képeket találtok itt:
Cottage Hill - Bow Front Bird Chest





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése