A Húsvét kreatív oldala

Na Ez Az, amit szeretek a Húsvétban, hogy minden évben jön valami új ötlet, hogyan lehet még ezt a tojásos témát fokozni.
Három tojás extrát hoztam, innen is üdvözölném a kitalálójukat! :)

1. Márványos tojások:
A lifehacker kínai tea tojásként emlegeti, ezeket a kicsinosított főtt tojásokat, melyekkel amolyan street food-ként találkozhatunk Kínában. A régi ázsiai szakácskönyvek leírása szerint a keményre főtt tojásokat meg kell ütögetni, hogy berepedezzenek,hogy ezután sós víz és szójaszósz keverékébe áztatva, később megpucolva, előtűnjön a márvány minta. Ezt a mai korba átültetve megoldhatjuk tojásfestékkel vagy ételfestékkel.2. Tojás titok:
A nyers tojást kifúrjuk és kifújjuk (ez talán a legnehezebb része a dolognak), és tetszés szerint kifestjük. Kis papírcetlire üzenetet, versikét, titkot írunk, és ezt a tojáson fúrt lukon át elrejtjük. Dobozba is belerakhatjuk, amire ráírjuk: "Törj fel!" vagy csak megsúgjuk a locsolónak, nem egyszerű tojással van dolga.3. Brownie tojáshéjban sülve:
A magyarra fordított ötletet és receptet, az Instant Life-nak köszönhetjük!


Hozzávalók:
 • 12-16 tojás héja
 • 200 g keserű csoki apróra darabolva
 • 125 g vaj
 • 3 nagy tojás
 • 1 csésze kristálycukor
 • 1 csipet só
 • 1 csésze liszt
 • 3 teáskanál kakaópor
 • olaj 
Tojások előkészítése:
 1. Dugóhúzóval óvatosan csináljunk kis lyukat a tojások aljára, majd picit bővítsük ki. A lyukaknak akkorának kell lenniük, hogy a zsákos krémkinyomó vége beleférjen.
 2. Fordítsd fejjel lefelé a tojásokat, hogy kifolyjon a belseje. Ezt más sütihez felhasználhatod.
 3. Öblítsd ki a tojáshéjakat vízzel, majd fél órára áztasd mindet sós vízben úgy, hogy teljesen megteljenek és elsüllyedjenek. (100g só/1 liter víz)
 4. Utána hideg vízben öblítsd ki, majd a lyukkal lefelé fordítva egy papírtörlőn hagyd kiszáradni őket.
 5. Egy kis tölcsér segítségével tölts egy teáskanál olajat a tojásokba és forgasd meg őket, hogy mindenhol be legyen belülről olajozva. A felesleget öntsd ki.
 Tészta elkészítése:
 1. A vajat és a darabolt csokit a főzőn vagy mikróban olvaszd fel, majd hagyd kihűlni.
 2. Habverővel keverd össze a 3 tojást és a cukrot.
 3. Habverővel keverd össze a tojásos és a csokis masszát.
 4. Add hozzá a lisztet, a sót és a kakaót és egy fakanállal keverd el.
 5. Az előkészített tojáshéjakat helyezd egy tepsibe vagy muffin sütőbe. Használj alufóliát, hogy ki tudd támasztani őket, hogy ne dőljenek el.
 6. Rakd krémkinyomó zsákba a tésztát és töltsd meg vele a tojáshéjakat 3/4 részig. Ez trükkös rész, mert ha túl keveset teszel bele, nem lesz a tésztának tojás alakja sütés után. Ha meg túl sokat, akkor ki fog jönni a tészta a lyukon. Ezt sütés után el lehet távolítani.
 7. Az esetleg melléfolyt tészta masszát egy nedves ronggyal töröld le a tojásokról, mert sütés után nehezebb lesz.
 8. Tedd be a sütőbe a tojásokat 180 fokra és süsd 15-20 percig. 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése