Lakberendezés: pénz vagy fantázia kérdése?

Régóta foglalkoztat ez a kérdés. Már a gyerekszobámat is folyton rendezgettem, 20 évesen már a bútorokat is eltologattam, ha rám tört az a bizonyos "mostazonnalátkellrendeznem" érzés :)
Elképesztő barkácstehetségemet már 5 évesen bemutattam, mikor Apukám kézi tekerős fúrójával lyukat kreáltam a nappali dohányzóasztalába. Azóta is folyamatosan fejlesztem magam és azt hiszem bátran mondhatom, ha valamibe belekezdek, abból valami jó sül ki a végén.
Évek óta figyeltem a lakberendezéssel, barkácsolással és kreatív ötletekkel foglalkozó újságokat és weboldalakat, gyűjtöttem a képeket és a leírásokat, aztán tavaly decemberben úgy döntöttem, egy blogban rendszerezem a szépségeket, biztosan akad még pár olyan elvetemült nőszemély, mint Én.
Így született meg PocakTanya, amit napról napra igyekszem újabb és újabb inspirációkkal gazdagítani.
Most, egy versenyen felbuzdulva úgy döntöttem, egy bejegyzésben bebizonyítom, bizony nem kellenek milliók a lakberendezéshez, az "otthon" megteremtéséhez. Segítségül hívok néhány már bemutatott és pár vadiúj ötletet is, amolyan összefoglalóként.
Csapjunk bele! Haladjunk abban a sorrendben, ahogy egy kedves vendégünknek is bemutatnánk otthonunkat.

A bejárat:
A Feng Shui szerint, a bejárat, a ház "szája". Ez az első dolog, amivel találkozunk, így tisztának és hívogatónak kell lennie. Azonnal jó benyomást kelthetünk, ha egy szép kopogtató díszíti ajtónkat, nem beszélve arról, milyen jó érzés egy ilyen helyre benyitva, hazatérni.
Ajtódíszeket vásárolhatunk készen, de egy is ügyességgel készíthetünk is egyet, az adott évszaknak vagy ünnepnek megfelelően.

Használt vagy új parafadugóból is készülhet

Bár nem túl tartós, de nincs is szebb a virágos kopogtatónál

Az előszoba:
Ha nincs túl sok pénzünk rá, hogy az előszobába bútort vegyünk, egyszerűen készíthetünk is magunknak. Egy kis fantáziával egyszerű raklapokból kabátakasztót és cipőtárolót barkácsolhatunk.


Bármilyen színnel lekenhetjük az elkészült akasztót

Pofonegyszerű, nem?


A nappali:
Talán ez az a helyiség, amelyre a leginkább odafigyelünk mind közül, hiszen általában ez van legtöbbször szem előtt. A berendezést nem kell feltétlenül a legdrágább áruházakból beszereznünk, érdemes körülnézni például a TeszVeszen, innen is vadászhatunk magunknak ülőgarnitúrát vagy szekrénysort.
A raklapokat akár itt is felhasználhatjuk, de bármilyen más tárgy is átalakítható úgy, hogy funkciója mellett maradva dekor elemként is szolgáljon, mint például a könyvespolc.


Raklapból kanapé vagy dohányzóasztal

Színek szerint csoportosított könyvek, nagyon mutatós

A konyha:
A nagy családokban ez a szíve és lelke az otthonnak, itt készülnek a finomabbnál finomabb falatok. De nem szabad elfelejteni, hogy egy romos, lehangoló konyhában, ahol az ember nem érzi jól magát, bizony nem lehet mesterműveket alkotni, ezért érdemes azt is a saját ízlésünk szerint szerethetővé alakítani. Persze én is imádnám, ha fullos, csodaszép bútorokkal és konyhai kiegészítőkkel vehetném körbe magamat, de sajnos az álmok néha messze vannak a valóságtól. Ez persze nem jelenti azt, hogy kevés pénzből nem lehetne megoldani, meg is mutatom, hogyan.


A konyhakertet helyettesíthetjük fém dobozokkal

Régi ablakból edényakasztó

Evőeszközből kilincs



A hálószoba:
A legfőbb, hogy jól érezzük magunkat benne, itt pihenjük ki a hosszú napokat, ezért nagyon fontos, hogy ne azzal törődjünk, mennyire utáljuk azt a szófát a sarokban. Ha van egy kényelmes ágyunk, az alapok megvannak, a többi mind rajtunk múlik. Hangulatossá tehetjük a szobát egy szép ágytakaróval, egy saját készítésű baldachinnal vagy egy kreatív ágyvéggel.


Erdei házikóban érezheti magát az ember
Keresztszemes rajongóknak, fess saját mintát!



A fürdőszoba:
Számomra ez a másik érzékeny pont a konyha mellett. Ha a fürdőszoba nincs rendben, borul minden :) Itt persze vannak olyan dolgok, amikre mindenképpen költeni kell, de ha szerencsénk van, találunk fürdőszobabútort olcsón, a többi pedig kreativitás kérdése.

Az összegyűjtött ajándéktasakok bekeretezve, tiszta luxus

Létra egyszerű törölköző akasztó helyett
Hogy irigykedjenek a csajok

Tudom, mindez szép és jó, de mindennek ára van. Aggódni nem kell, apránként mindent be tud szerezni az ember. Ma már rengeteg aukciós, árucserés oldal áll a rendelkezésünkre, nálunk is divatba jött a garázsvásár, csodás holmikhoz lehet fillérekért hozzájutni. Mindent át lehet alakítani úgy, hogy passzoljon az elképzelt egészhez, inspirációt pedig találtok bőven, mondjuk itt Nálam ;)
Képek forrása: Pinterest.com

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul: www.teszvesz.hu/bloggerverseny
Jelentkezz Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése