Cigaretta

Félre ne értse senki, nem akarom reklámozni a bagózást. Döntse el mindenki, hogy dohányzik-e, mindannyian tisztában vagyunk a veszélyeivel, a mellékhatásaival.
Azt viszont igenis felháborítónak tartom, hogy a dohányos embert kitiltják kocsmákból, éttermekből, szórakozóhelyekről, hogy egy egész országra megszabják, hány helyen lehet cigarettát kapni, az egekbe emelik egy termék árát azért, hogy így erőszakkal leszoktassák az embereket valamiről (persze a főokosok célja nem az, hogy kevesebb dohány fogyjon, csak így még nagyobb bevételhez jutnak).
Ha lehetne nekik egy tanácsom, inkább az alkohol árát emeljék, sokkal károsabb, veszélyesebb, rengeteg a baleset és az erőszakos cselekmény. Még nem halottam olyat, hogy kihívták volna a rendőröket családi perpatvarhoz, mert apuka elszívott egy cigit és ezen felbuzdulva összeverte az asszonyt.

Zavaró a kocsmákban és az éttermekben a dohányfüst? A bírságolás és a kitiltás helyett ezerszer egyszerűbb lenne, ha köteleznék a vendéglátó helyeket, hogy a bejáratra írják ki, hogy dohányzó helyiség, csak saját felelősségre lépjen be mindenki! Aki nem dohányzik, menjen olyan szórakozóhelyre, ahova ki van írva, hogy szigorúan tilos a dohányzás. Nem lenne sokkal egyszerűbb?
Zavaró, ha a buszra várva valaki elszív egy cigit? Engem sokkal jobban zavar, ha egy részeg disznó odajön és az alkoholbűzös pofájával belecsápol az aurámba.
Az abszurd áremeléssel és a lehetetlen szabályokkal csak azt érik el, hogy virágozni fog a feketepiac és "márcsakazértis" rá fognak gyújtani mindenhol, ahol nem lehet.
Őket persze nem dobnátok ki ;) Tüzet valaki?

Colin Farrel

Ewan McGregor


Gerald Butler


Joaquin Phoenix

Katharine Hepburn

Leonardo DiCaprio

Marlene Dietrich

Marilyn Monroe

Robert Downey Jr.

Shia Labeouf

Steve Martin

William B. Davis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése