Születésnap :)

Ma van a szülinapom...pom..pom....egész nap ez ment a fejemben, pedig kivételesen mindenki megkímélt tőle a facebook-on is.
Már hetek óta azon gondolkoztam, hogy szeretnék tenni valamit, hogy ezen a napon ne csak én érezzem jól magam, ne csak én mosolyogjak, hanem mindenki körülöttem, sőt még olyanok is, akik nem is ismernek. Persze, ha sok pénzem lenne, adakoznék bőkezűen, de ezt az opciót elvetettem ugye...így hát arra gondoltam, hogy apró semmiségekkel próbálom meg kicsit emlékezetesebbé tenni ezt a napot, sőt ezt a hónapot és sorban olyan dolgok történtek, hogy ez sikerült is:

  • Rögtön  úgy indult, hogy találtam egy iphone-t a lépcsőházban. "Hahóztam" össze-vissza, de nem volt sehol senki. Mennem kellett dolgozni, így bedobtam a táskámba és úgy voltam vele, ha nem jelentkezik rajta senki, este kiírom a lépcsőházban, hogy hova kopogjon be a tulaj. Mire kivettem a táskámból, már volt rajta jó pár nem fogadott hívás és egy üzenet, hogy ez egy elveszett telefon és a gazdája kint vár a sarkon :) Ki is szaladtam vele gyorsan, így hamar visszakerült a tulajdonosához :)



  • Valahogy munkába menet történnek a dolgok...találtam egy gyönyörű cicust. Pontosabban ő talált meg engem, miközben vártam a villamost. Egy üzletsor tetejéről nyekergett nekem lefelé, de hiába kérleltem, nem akart leugrani, így az ebédem fele, a tetőn landolt nála :) Mikor beértem, gyorsan írtam egy emailt az Állatmentő Ligának, hogy ha lehet, segítsenek rajta. 10 perc(!!!) alatt kint voltak és választ is kaptam. A cicus évek óta az ottani boltosok kis kedvence, mindenki eteti és szereti, de akkor épp nem is találták meg. A jó szándék megvolt és legalább jót hamizott aznap reggel :) Az Állatmentő Ligának pedig ezúton is minden elismerésem és köszönetem!

  • Aztán azt gondoltam, tényleg mosolyogtatni kell! :) A házunk mellett van egy játszótér, elég nagy homokozóval. Beváltottam 300Ft-ot apróra és este elszórtam a homokozóban. Volt ám sikítás, hogy "anyuuuuuu, kincset találtam" :)



  •  Vettem egy pár lufit, felfújtam őket és a Tesókámmal elindultunk, hogy szétszórjam a telepen. Kapott belőle anyucival sétáló, hatalmas kék szemű, szőke kislány, a kutyusok a kutyafuttatón és a parkban sétálók :)


    Csináltam egy papírt, letéphető címkékkel az alján, a következő felirattal:
    "Nekem szülinapom van, Neked is legyen szép napod! Tépj hozzá egy mosolyt!"
  • Reggelre az összes címke eltűnt, sőt üzenet is volt rajta:
    - "Elfogyott az összes!"
    - "Pedig jó lett volna egy mosoly!" :)





    Azt hiszem az univerzum is díjazta ezt a hónapot, mert ezt találtam a krumplis zsákban:


    • Ráadásul két nappal ezelőtt sikerült végre beszélgetnem valakivel, aki nagyon fontos az életemben, de az elmúlt közel egy évet egy vita miatt távol töltöttük egymástól.
    • Ma telefont kaptam, újra van esély egy álomállásra.
    • És a páromtól is gyönyörű ajándékot kaptam:




    Lehet, hogy ezek apró dolgoknak tűnnek, de ha az ember kiemelten figyel rájuk, valahogy a közérzete is sokkal jobb lesz.
    Szóval újabb év telt el, nem titok, 28 lettem és mondhatom, igazán szép szülinapi hónapom volt :)
    Én most erősen pihizek a hétvégén, Ti pedig vigyázzatok Magatokra és maradjatok Velem! :)


2 megjegyzés: