Egyedi falinaptár

Ez aztán a nekem való naptár! Fali naptárból sosem találok olyat, ami igazán tetszene vagy nagyon ritkán sikerül egyet lelni, amit nincs szívem összefirkálni, mint idén is. Az asztali kalendárok vagy túl kicsik, vagy túl nagyok és különben sem szépek. Ezzel az ötlettel megmenekültem az állandó vadászattól!

brutálisan egyszerű, törölhető mágnes tábla
 Szóval egy szárazon törölhető mágneses táblára van szükség, ránézésre ez legalább 60*90-es. Egész jó áron kaphatóak, hirtelen csak rákerestem, katt ide.

Csak az első alkalommal kell többet foglalkozunk vele. Induljunk ki abból, hogy nem lehet előre rubrikázott táblát kapni. A törölhető filccel nem érdemes csinálni, mert abba úgyis mindig beletöröl az ember és a folytonos javítgatástól girbegurba lesz az összes vonal. Szerintem a pontos kimérés után érdemes például szigszalaggal meghúzni a vonalakat.

Nos szükség lesz egy felső vékonyabb hasábra, ide fogjuk beírni az aktuális hónapot.
Alatta függőlegesen 7 ( hétfő, kedd, szerda, stb.), vízszintesen pedig 5 ( 1.hét, 2. hét, stb.), összesen 35 négyzetet alakítsunk ki.
A képen a jobb oldalon maradt egy sáv, amolyan széljegyzetes rész, ez kihagyható, de akkor az egész táblát osszuk fel a napok számára.

Mivel a vonalaink így fixek maradnak, nincs más dolgunk, mint hónap elején, a táblához kapható, akár színes, akár fekete filcekkel beírni az aktuális hónap nevét, beszámozni a napokat és minél vidámabbra festeni a szürke hétköznapokat.

u.i.: a széljegyzetes rubrika hasznos lehet, ha például még csak júliusban járunk, de már tudjuk, hogy augusztusban lesz egy fontos esemény, azt oda feljegyezhetjük, így az új hónap elkészítésénél nem felejtjük majd el beírni.

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése