Szárított narancskarika

Pár éve még nem gondoltam volna,hogy ennyire egyszerű elkészíteni ezeket a pofás kis narancskarikákat,mindig csak csodáltam őket az asztal és ajtódíszeken.
Nos valóban semmi bonyolult nincs az egészben,kétféle módszer is létezik a szárításra,a kezdetek azonban megegyeznek.

Szerezzünk be szép,egészséges narancsokat és karikázzuk fel őket körülbelül fél cm vastagra és jöhet is a második fázis,a szárítás.

1.Sütőben: kb.50-60fokon,sütőpapíros tepsiben,néha az ajtót kinyitva szép zörgősre lehet őket szárítani.Na ez az,amit az én sütőm nem tud,még a piskótákat is lefóliázva sütöm,mert ez inkább égető,nem sütő:)Persze akinek normális sütője van,az meg tudja oldani,nekem marad a másik megoldás.

2.Radiátoron: kicsit más a képlet és tovább is tart.A karikázás után egy éjszakát pihentessük a narancsokat egy törölközőbe vagy konyharuhába bugyolálva,így a nedvesség egy részétől megszabadulhatunk.Másnap tegyünk a radiátorra sütőpapírt és erre sorakoztassuk a karikákat.Naponta megforgatva kb.egy hét alatt kész van,persze ez függ attól is,hogy mennyire megy a fűtés.

Felhasználhatjuk ajtó vagy asztaldíszhez,dobozba gyűjtve,pár fahéj rúddal illatosítónak vagy cérnára fűzve karácsonyfadísznek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése