Na Ez Az, amit szeretek a Húsvétban, hogy minden évben jön valami új ötlet, hogyan lehet még ezt a tojásos témát fokozni.
Három tojás extrát hoztam, innen is üdvözölném a kitalálójukat! :)
Három tojás extrát hoztam, innen is üdvözölném a kitalálójukat! :)
1. Márványos tojások:
A lifehacker kínai tea tojásként emlegeti, ezeket a kicsinosított főtt tojásokat, melyekkel amolyan street food-ként találkozhatunk Kínában. A régi ázsiai szakácskönyvek leírása szerint a keményre főtt tojásokat meg kell ütögetni, hogy berepedezzenek,hogy ezután sós víz és szójaszósz keverékébe áztatva, később megpucolva, előtűnjön a márvány minta. Ezt a mai korba átültetve megoldhatjuk tojásfestékkel vagy ételfestékkel.2. Tojás titok:
A nyers tojást kifúrjuk és kifújjuk (ez talán a legnehezebb része a dolognak), és tetszés szerint kifestjük. Kis papírcetlire üzenetet, versikét, titkot írunk, és ezt a tojáson fúrt lukon át elrejtjük. Dobozba is belerakhatjuk, amire ráírjuk: "Törj fel!" vagy csak megsúgjuk a locsolónak, nem egyszerű tojással van dolga.3. Brownie tojáshéjban sülve:
A magyarra fordított ötletet és receptet, az Instant Life-nak köszönhetjük!Hozzávalók:
- 12-16 tojás héja
- 200 g keserű csoki apróra darabolva
- 125 g vaj
- 3 nagy tojás
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 csésze liszt
- 3 teáskanál kakaópor
- olaj
- Dugóhúzóval óvatosan csináljunk kis lyukat a tojások aljára, majd picit bővítsük ki. A lyukaknak akkorának kell lenniük, hogy a zsákos krémkinyomó vége beleférjen.
- Fordítsd fejjel lefelé a tojásokat, hogy kifolyjon a belseje. Ezt más sütihez felhasználhatod.
- Öblítsd ki a tojáshéjakat vízzel, majd fél órára áztasd mindet sós vízben úgy, hogy teljesen megteljenek és elsüllyedjenek. (100g só/1 liter víz)
- Utána hideg vízben öblítsd ki, majd a lyukkal lefelé fordítva egy papírtörlőn hagyd kiszáradni őket.
- Egy kis tölcsér segítségével tölts egy teáskanál olajat a tojásokba és forgasd meg őket, hogy mindenhol be legyen belülről olajozva. A felesleget öntsd ki.
- A vajat és a darabolt csokit a főzőn vagy mikróban olvaszd fel, majd hagyd kihűlni.
- Habverővel keverd össze a 3 tojást és a cukrot.
- Habverővel keverd össze a tojásos és a csokis masszát.
- Add hozzá a lisztet, a sót és a kakaót és egy fakanállal keverd el.
- Az előkészített tojáshéjakat helyezd egy tepsibe vagy muffin sütőbe. Használj alufóliát, hogy ki tudd támasztani őket, hogy ne dőljenek el.
- Rakd krémkinyomó zsákba a tésztát és töltsd meg vele a tojáshéjakat 3/4 részig. Ez trükkös rész, mert ha túl keveset teszel bele, nem lesz a tésztának tojás alakja sütés után. Ha meg túl sokat, akkor ki fog jönni a tészta a lyukon. Ezt sütés után el lehet távolítani.
- Az esetleg melléfolyt tészta masszát egy nedves ronggyal töröld le a tojásokról, mert sütés után nehezebb lesz.
- Tedd be a sütőbe a tojásokat 180 fokra és süsd 15-20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése